Nieuws

Springeteers: Hoe Ewout van een faillissement een overwinning maakte

” Ik begon mijn carrière als stagiair bij een bedrijf dat congressen organiseerde. Ik werd aangenomen omdat ik een spelfout in een vacaturetekst zag en ze daarop attendeerde. Tien maanden lang werkte ik aan het organiseren van een congres (in Nieuw-Zeeland). Uiteindelijk mocht ik er zelf niet naartoe. Mijn conclusie: ze wilden wel dat ik in het bedrijf investeerde, maar andersom werd er niet in mij geïnvesteerd. Ik stapte op. Na een paar maanden werd ik gebeld met de vraag of ik terug wilde komen. Maar dan als manager van de afdeling. ”

” Ik ging terug omdat het een gouden kans was. Ik moest een wereldwijd netwerk onderhouden op het gebied van regionale innovatie. Ik kreeg veel vrijheid. Had het goed naar mijn zin. Ik kreeg volop de kans om mijn ideeën om te zetten in projecten.. We groeiden hard. Toen werd ik ineens bij de directeur geroepen. ‘Ewout…we zijn failliet…’ ”

” Als ik had geweten dat het niet goed ging had ik misschien andere keuzes gemaakt. Door het faillissement leerde ik dat ik op de hoogte wil zijn van wat er gebeurt en waar ik aan toe ben. ”

” Maar, door het faillissement zat ik ineens zonder baan. Ik had een vakantie naar Thailand geboekt – plotseling zonder inkomen. Daar realiseerde ik me: ik had heel lang over innovatie gepraat. Nu wilde ik zelf gaan innoveren. ”

” Rik (Product Owner bij Springest) vierde zijn verjaardag in het oude Springest kantoor op het Rokin. Ik kende hem van mijn studie en kwam langs. Het leek wel een speeltuin. Ik werd nieuwsgierig naar wat Springest deed en we raakten in gesprek. Na een paar minuten zei Rik: “Jij moet eens met de oprichter praten.” Ruben vond het interessant dat mijn vorige werkgever failliet gegaan was. Vaak hoor je vragen als ‘Wat ging er verkeerd, waar heb je gefaald?’ Ruben bekeek het van de andere kant: ‘Wat heb je ervan geleerd?’ Hij vroeg of ik ooit sales had gedaan… “Nouja, ik heb twee keer iets verkocht – twee congressen voor een hoop geld”. Na ons gesprek kreeg ik een baan aangeboden. Als ‘sales guy’. Daar wilde ik verder in groeien. Sales is een belangrijke skill in je leven. Je verkoopt altijd – bijvoorbeeld om mensen te overtuigen van je mening. ”

Ewout Meijer
is Springeteer sinds 2014 en doorgegroeid naar strategy advisor, lead link van de Organisations circle en meer. Oh, en hij is net jarig geweest dus feliciteren maar!